Újra itt a Kutatók Éjszakája

on

Magyarországon körülbelül száz intézmény csatlakozott a Kutatók Éjszakája összeurópai rendezvénysorozatához, amelyen a fiatalok azt tudhatják meg, hogy miért menő dolog kutatónak állni. Az biztos, hogy szeptember 30-án rengeteg lenyűgöző technikai és tudományos újdonságot ismerhetünk meg.
Az Ericsson budapesti kutatólaboratóriumában idén is látványos show-val készülnek. A SzerCODE Challenge elnevezésű versenyre hétköznapi emberek, gyerekek, tanulók és hallgatók készítettek saját tervezésű egyedi okos ruhákat vagy kiegészítőket, és emellett a SmartActive Squash okos fallabdát, az Ericsson Garázs első kooperatív fejlesztését is itt láthatja először a közönség.

Az MTI azt írja, a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági tehetségkutató versenyének győztesei is az Ericssonnál, a Petőfi híd budai hídfőjénél található Science Parkban mutatkoznak be.

kutatokejszakaja

A Bay Zoltán kutatóközpont munkatársai az általuk gondozott Flike drónbiciklit mutatják be, és az Országos Rendőr-főkapitányság Tudományos Tanácsával együtt demonstrálják, hogy a rendőrség milyen intelligens eszközöket használ egy rendőrautóban, valamint a felszerelésében.

Szegeden olajfaló baktériumokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, Miskolcon látványos fizikai kísérletekkel és az 1980-as évek számítógépes játékaival is készülnek. A veszprémi Pannon Egyetemen láthatóvá teszik a sugárzásokat, robottal lehet majd tekézni, és a molekuláris gasztronómia is kipróbálható, vagyis inkább megkóstolható lesz, Pécsen pedig depressziós egerekkel és gyilkos szúnyogokkal lehet megismerkedni.

Csaknem az összes hazai egyetem és kutatóintézet megnyitja kapuit. Érdemes körülnézni a kutatokejszakaja.hu oldalon, már csak ezért is, mert néhány program előzetes jelentkezéshez kötött, és előre kell regisztrálni.

Ha nem szeretnél lemaradni pszichológiai, tudományos és üzleti előadásainkról kövess minket Facebook oldalunkon!

Forrás

 

Olvass további érdekes híreket nálunk