A NASA nagy bejelentése: fantasztikus képet tettek közzé az egyik bolygó elképzelt felszínéről

on

Az amerikai űrhivatal szokás szerint elkészítette a grafikát a most felfedezett Föld-szerű bolygók lehetséges felszínéről. Bónuszként csináltak egy plakátot is.

Szerdán robbant a jövőbe mutató űrkutatás történetének egyik legizgalmasabb híre: hét, a Földhöz nagyjából hasonló méretű bolygó keringhet a tőlünk 39 fényév távolságra található TRAPPIST-1 rendszerben. (A fontos felfedezésről itt olvashat bővebben, és videót is talál.)

Mivel a hét bolygó közül három nem csak a Földhöz hasonló méretű, hanem még az úgynevezett lakhatósági zónában is van, ezért többek fantáziája be is indult arról, hogy az emberiség a távoli jövőben ellátogathat ezekre a bolygókra. A fantázia beindításában persze a NASA sem utolsó, egy igen látványos grafikát tettek közzé a TRAPPIST-1f lehetséges felszíni viszonyairól. (Aki felhasználná – például a számítógépe hátterének – a látványos képet, az innen töltheti le nagyobb felbontásban.)

© NASA / JPL-Caltech

Az alábbi grafikán a naprendszer maga látható, a TRAPPIST-1 csillag körül keringő bolygókkal. (A képarány miatt ez mobilos háttérképnek lehet jó, nagy felbontásban innen tölthető le.)

© NASA / JPL-Caltech

És még egy extra, a NASA-nál csináltak egy pár évtizeddel ezelőtti science fictionöket idéző plakátot: ez egy képzeletbeli űrkirándulást hirdet a TRAPPIST-1e bolygóra.

© NASA / JPL-Caltech

Ha érdekel az űrkutatás gyere el hétfői előadásunkra, ahol megtudhatod többek között, hogyan változtatja meg mindennapi életünket az űrkutatás! Jegyvásárláshoz kattints ide!

Forrás

Be Smart Klub… és kitárul a világ!