Ez az 5 feladvány a legpengébb elméket is megizzasztja

on

A Google nemcsak arról híres, hogy fantasztikus munkakörülményeket biztosítanak, hanem felvételi interjúik is rendhagyóak.

A Brightside gyűjtésbe kezdett egykori és jelenlegi alkalmazottak segítségével és összeszedték a szerintük 5 legkeményebb feladványt, amellyel a leendő munkatársakat tesztelik.

Ezekkel arra kíváncsi a Google, hogy mennyire tud a jelentkező a hagyományostól eltérően, de mégis célravezetően gondolkodni. Olyan utakon megoldást találni, ami úgy egyébként nem jutna az ember eszébe.

Megoldások a cikk végén!

1. Billiárdgolyók

brightside1

8 golyó van, de ezek közül az egyik nehezebb mint a többi. Van egy mérleg is és az a kérdés, hogy hány méréssel tudod megállapítani, hogy melyik az az egy golyó.

2. Halott ember a sivatagban

brightside2

És csupán egy gyufa van a kezében. Hogyan halt meg?

3. 4 liter víz

brightside3

Egy 5 és egy 3 literes dunsztos üvegből kell 4 litert összehozni. Hogyan csinálod?

4. Medvék

brightside4

Egy házban vagy, amelynek minden ablaka délre néz. Hirtelen meglátsz egy medvét. Milyen színű?

5. Pirulák

brightside5

4 pirulát kap egy beteg, amelyek kétféleképpen néznek ki. A betegnek két alkalommal kell őket bevennie két napon át: az egyik fajtából reggel, a másikból este, több instrukció nincs. Ha nem sikerül a kétféléből egyet-egyet egy napon, akkor meghal. Mit lehet tenni?

Megoldások

1. Két mérés elég. Háromfelé kell szedni a golyókat: egy kétdarabos és két háromdarabos. Először a két háromdarabosat rakd a mérleg két serpenyőjébe. Ha valamelyik hármas nehezebb, akkor abból kettő mérj le. Ha azok egyenlő súlyúak, akkor annak a csoportnak a harmadik golyója a hunyó. Ha az első mérésre egyenlő súly jön ki, akkor a kétdarabos csoport egyike a keresett golyó.

2. Ki kellett ugrani egy repülőből és eggyel kevesebb ejtőernyő volt. Gyufával húztak sorsot, és aki a legrövidebbet húzta, az ugrott.

3. Az ötliteressel töltsd fel a háromlitereset, aztán azt öntsd ki. Az ötliteresben lévő maradék 2 litert aztán töltsd a 3 literesbe. Aztán az ötliteressel töltsd tele a 3 litereset (onnan ugye már csak 1 liter hiányzik). És így 4 liter lesz az ötliteresben.

4. Fehér, ugyanis csak az Északi-sarkon néz minden ablak dél felé.

5. Egyszerű: minden pirulát ketté kell törni. Mind a két féléből két felet kell bevenni reggel és este is.

Ha nem akarsz lemaradni pszichológiai, tudományos és üzleti előadásainkról kövess minket Facebook oldalunkon!

Be Smart Klub… és kitárul a világ!

Forrás