Három középiskolás lány feltalálta a szívószálat, ami kimutatja a drogot az italodban

on

Hallottál a nemi erőszak/party/randi drogokról? Amíg csak hallottál, addig minden rendben. Viszont, ha már kevertek az italodba, akkor tudod is, hogy mennyire észrevehetetlenül támadnak ezek a szerek és tesznek öntudatlanná, végeredményben pedig jó, ha egy kizsebeléssel megúszod.

Már Európa-szerte is komoly problémát jelentenek ezek a szerek, hát még Amerikában!

Három fiatal, középiskolás floridai lánynak köszönhetően viszont lehet, hogy hamarosan kevésbé kell félni attól, hogy drogot csempésznek az italunkba egy-egy buli alkalmával.

Victoria Roca, Susana Cappello és Carolina Baigorri ugyanis egy tanóra keretein belül olyan szívószálat készítettek, ami képes jelezni több kábítószer jelenlétét is az italban. A szívószál az italba helyezve két csíkkal jelzi, hogy a pohár tartalma kábítószerrel kevert vagy épp fogyasztásra alkalmas. Ha az ital drogot tartalmaz, a szívószál vége kékre színeződik – így képes az egyébként rém egyszerű találmány kimutatni a legismertebb szereket.

Jelenleg még a tesztelés időszaka zajlik, a lányok szeretnék, ha a szívószál nemcsak a bulizó fiataloknak, hanem a Földnek is segítség lenne és környezettudatos anyagból készülne.

Úgy néz ki, hogy a tömeggyártás elindításához a csajok hamarosan közösségi finanszírozásba vágnak, ami valószínűleg elég jót is tesz majd a termék népszerűségének és a probléma fontosságára is erőteljesebben hívja fel a figyelmet.

“Tudjuk, hogy ez nem megoldás, mert nem tud véget vetni a nemi erőszaknak, de abban reménykedünk, hogy legalább csökkenteni fogja a veszélyes helyzetek számát” – mondta Baigorri.

 

Ha nem akarsz lemaradni pszichológiai, tudományos és üzleti előadásainkról kövess minket Facebook oldalunkon!

Be Smart Klub… és kitárul a világ!

Forrás: https://player.hu/eletmod/harom-kozepiskolas-lany-feltalalta-a-szivoszalat-ami-kimutatja-a-drogot-az-italodban/