A Google új fülhallgatója élőben tolmácsolja azt, amit mondanak neked

on

Star Trekbe illő, de teljesen valódi fejlesztéssel lépett elő a Google: a 159 dollárért árult új, Pixel Buds nevű drótnélküli fülhallgatójuk egyik szuperképessége az, hogy tolmácsgépként működik, de lényegében valós időben. Az eszközbe integrálták a Google Translate fordítóprogamot, amit a jobb fülünkbe dugott dugasz megkopogtatásával indíthatunk el.

Ha tényleg jól működik, akkor igazi sci-fis hangulatú eszköz lehet a tolmácsoló füldugó, ami első körben negyven nyelven fog működni. Mármint olyankor, ha két, egyaránt a Google új telefonjával és az ahhoz vásárolt dugasszal rendelkező, egymás nyelvét nem beszélő felhasználó találkozik, és a közös nyelv hiánya ellenére képesek voltak megkérdezni a másiktól, hogy ők is korszerű dizájndugaszt használnak-e.

 Ráadásul olyan júzerekre van szükség, akiket nem zavar, hogy a Google rögzíti minden lefordított beszélgetésüket.

A kütyü képességeiről eddig csak a díszbemutatóján előadott demóbeszélgetés árulkodott, de ott némileg könnyített pályán futottak a marketingversenyzők, ugyanis egy angol és egy svéd anyanyelvű ember beszélgetett egymással. A rövid, problémamentes mondatokat a gép tényleg konszekkutív tolmács módjára fordította rokon nyelvről rokon nyelvre. De rövidesen úgyis kiderül a gyakorlatból, hogy a cucc tényleg képes-e az élőbeszéd sebességével fordítani éles helyzetben.

A Google Fordító bakijai eddig is népszerű viccforrások voltak, most képzeld el ugyanazt élőben és kimondva!

Az új fülhallgató másik bizarr tulajdonsága, hogy bár drótnélküli, a bal és a jobb fülbe való dugaszokat drót köti össze egymással.

 

Ha nem akarsz lemaradni pszichológiai, tudományos és üzleti előadásainkról kövess minket Facebook oldalunkon!

Be Smart Klub… és kitárul a világ!

 

Forrás: https://444.hu/2017/10/05/a-google-uj-fulhallgatoja-eloben-tolmacsolja-azt-amit-mondanak-neked