Rejtélyes földrengés rázta meg a Földet!

Rejtélyes földrengés rázta meg az egész Földet, amit még a tudósok sem tudnak megmagyarázni.

Az elmúlt időszakban világszerte különös szeizmikus eseményeket figyeltek meg a kutatók, akik azon dolgoznak, hogy kiderítsék mi állhat a háttérben. Egyelőre csak találgatások vannak, mert még nem értik, hogy mi okozhatta az eseményeket.

Az Indiai óceánon, a Mayotte szigetcsoportnál már egy ideje „mozgolódásokat” észlelnek a mélyben. Olyan rengésekről van szó, amelyek figyelmeztetés nélkül bukkannak fel és nem járnak egyedül. Mindegyiket hosszan tartó, több száz kisebb remegés követi.

Mayotte-tól 50 kilométerre jegyezték fel az első ilyen földrengést május 10-én. Ezt május 15-én még követte egy drámaibb szeizmikus aktivitás, ami 5,8-as erősségű volt. Ugyanezen a héten még egy 5,1-es erősségű is megrázta ezt a vidéket, emlékeztetve, hogy még nincs vége.

November 11-én újra mértek egy földmozgást, de ezúttal egy eléggé furcsa, hosszú rezgést figyeltek meg, amely csúcsos ingadozások nélküli folyamatos mozgást végzett. A 20 percen keresztül, másodpercenként 17-szer ismétlődő hullámok komoly fejtörést jelentenek a tudósoknak.

Rengeteg dolog van, amit még ők sem tudnak megmagyarázni, de az eddigi eredmények alapján, úgy vélik, hogy a háttérben vulkanikus tevékenység állhat, nemcsak tektonikus lemezmozgás.

Szerintük e furcsa jelenséget a tenger alatt elhelyezkedő magma aktivitása idézi elő.

A pontos ok megfejtéséhez még számos adat és további mérések szükségeltetnek, úgyhogy egyelőre maradnak a találgatások.

Minden esetre érdekes, ahogy minden pillanatban munkálkodik alattunk az Anyatermészet.

Be Smart Klub…és kitárul a világ!