A mindfulness iskolai tantárgy lesz Angliában

A napokban írt róla a New York Times, hogy 370 angliai iskolában, kísérleti jelleggel, új tantárgyat vezetnek be, a mindfulness-t.

A brit kormány közleményében is olvasható a hír programról.

A program célja, hogy a diákok különböző relaxációs technikákkal és légzőgyakorlatokkal szabályozni tudják érzelmeiket, amelyeket szakemberek segítségével fognak elsajátítani.

Továbbá a program célja, hogy feltérképezze, milyen módszerek tudnak a leginkább segíteni a mai fiataloknak abban, hogy megőrizzék mentális egészségüket és megfelelően alkalmazkodni tudjanak napjaink rohamosan változó világához.

Már az általános iskolában megismerkedhetnek a diákok a különböző mentális egészséget, jólétet és boldogságot érintő témákkal.

A kísérleti időszak 2021-ig fog tartani, majd ezután kielemzik az eredményeket.

A program bevezetését az a felmérés motiválta, amelyet 2017-ben végeztek, 5-19 éves gyerekek/ fiatalok között és, amely rávilágított arra, hogy nyolcból egy angol gyerek szenved valamilyen mentális rendellenességtől.

Természetesen ennek a programnak is akadnak bírálói, akik szerint a program alapját szolgáló kormányzati jelentések a problémák kezelésére fókuszálnak a megelőzés helyett.

De úgy általában a mindfulness-t is körülveszik az indulatoktól fűtött viták. Egyesek szerint csodaszer, mások pedig kuruzslásnak tartják.

Neked mi a véleményed a mindfulness-ről?
Szerinted jó lenne itthon is bevezetni egy ilyen „tantárgyat”?

Oszd meg velünk véleményedet, kommentelj és likeolj a Facebook-on!

Következő eseményeinken érdekes témákkal várunk!
Ide kattintva eléred őket!

Be Smart Klub… és kitárul a világ!

Forrás: Schools in England Introduce a New Subject: Mindfulness
One of the largest mental health trials launches in schools