Előadások

2016. október 24. hétfő 18:15
A BURNOUT-REJTÉLY – avagy mit tegyünk kiégés ellen?

Nehezen mész a munkahelyedre reggelente? Gyakran fáradtnak, szellemileg és érzelmileg kimerültnek érzed magad? Nem inspirálnak az új feladatok és alig várod a munkaidő végét? Nem vagy motivált? Ez csak néhány tünete annak, amit úgy nevezünk Burnout-szindróma…

2016. október 10. hétfő 18:15
A VONZÁS TUDOMÁNYA
​A vonzás tudományaAz emberek gyakran a személyiséget említik, mint az egyik legfontosabb tényezőt, mely szerepet játszik a párkapcsolatokban. De vajon mindannyian ugyanazt értjük személyiség alatt?

2016. október 17. hétfő 18:15
BOJÁR GÁBOR: KIBŐL LEHET VÁLLALKOZÓ? KIBŐL LEHET VEZETŐ?
BOJÁR GÁBOR: KIBŐL LEHET VÁLLALKOZÓ? KIBŐL LEHET VEZETŐ?A szükséges adottságok ehhez a két szerephez jelentős részben azonosak, de nem teljesen. Egy jó vállalkozónak természetesen jó vezetőnek is kell lennie (hacsak nem egyszemélyes a vállalkozása), de a jó vállalkozók nagy része egy igazán nagyra nőtt cég vezetésére már nem a legjobbak.

 

 

 

KORÁBBI ELŐADÁSAINK
line

2016. október 3. hétfő 18:15
ALVÁS ÉS ÉBRENLÉT HATÁRÁN: RÉMÁLMOK ÉS TUDATOS ÁLMODÁS
​Alvás és ébrenlét határán: rémálmok és tudatos álmodásÉletünk közel egyharmadát tudattalan állapotban éljük le, ez mégis elkerülhetetlen, hiszen alvás nélkül nem léteznénk. De vajon tudjuk-e mi történik velünk alvás közben? Az álmok jelentőségének és formai jellegzetességeinek kérdése napjainkban is a tudományos viták kereszttüzében áll. Abban azonban egyetérthetünk, hogy nincs olyan ember, akit ne érdekelne, mi zajlik le agyunkban alvás közben, és vajon mit jelentenek álomélményeink.

 

 

2016. szeptember 26. hétfő 18:15
HOGYAN ADD EL(Ő) MAGAD?
A halogatás pszichológiájaMagánéletünkben és munkánk során egyre nagyobb szerepet kap a személyes márkánk. Ahhoz, hogy hitelesen tudjuk közvetíteni a külvilág felé amit képviselünk, elengedhetetlen, hogy megismerjük néhány alapszabályt, valamint megtaláljuk saját erősségeinket, egyediségünket, amik megkülönböztetnek minket másoktól.

 

 

2016. szeptember 14. szerda 18:15
A HALOGATÁS PSZICHOLÓGIÁJA
A halogatás pszichológiája„Majd holnap! És ma?” A feladatok elvégzésének elhalasztása minden embert jellemezhet. Azonban az a tény, hogy mit, mikor és mennyire halogatunk jelentősen különbözik. Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológia jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés…